André de Jong wordt consultant bij ABDTOPConsult

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst om André de Jong te benoemen als  consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het voorstel wordt gedaan in overeenstemming met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

André de Jong

ABDTOPConsult is de consultancy- en interim-managementgroep die binnen de Rijksoverheid op het hoogste niveau voorziet in de behoefte aan interim-management en advies. De benoeming van André de Jong  gaat in per 1 januari 2015.

Drs. A.H.M. (André) de Jong werd in 2012 benoemd bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waar hij tot juli van dit jaar directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs was. André de Jong startte zijn carrière binnen de Rijksoverheid in 1978 bij het Centraal Planbureau waar hij in verschillende functies werkte. In 1998 begon hij bij het ministerie van Financiën als plv. directeur Algemene Financiële en Economische Politiek en als plv. directeur van de Inspectie der Rijksfinanciën. In 2003 werd hij binnen het ministerie van Financiën benoemd tot DG Rijksbegroting. Na vijf jaar stapte De Jong over naar de Stichting protestants-christelijk Onderwijs en de Willibord Stichting in Utrecht, waar hij werkte als bestuursvoorzitter.

André de Jong studeerde Ontwikkelingseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De benoeming is tot stand gekomen via de werving- en selectieprocedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.