Siebe Riedstra secretaris-generaal bij VenJ

Siebe Riedstra wordt secretaris-generaal bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van de ministers Blok voor Wonen en Rijksdienst en Van der Steur van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in op 15 juni 2015.

Siebe Riedstra

Drs. S. (Siebe) Riedstra volgt de heer Pieter Cloo op, die vorige maand besloot terug te treden als secretaris-generaal van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met de benoeming van Siebe Riedstra eindigt de waarneming van de heer Hans van der Vlist, die sinds het vertrek van Cloo de positie van waarnemend secretaris-generaal bij het ministerie van Veiligheid en Justitie vervult. Hans van der Vlist zal zich vanaf 15 juni weer voltijds wijden aan zijn taak als secretaris-generaal binnen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Siebe Riedstra (1955) is sinds 15 oktober 2010 secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Vanaf eind 2009 was hij al secretaris-generaal bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, dat door departementale herindelingen opging in het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Daarvoor was hij binnen Verkeer en Waterstaat onder andere directeur-generaal Mobiliteit, directeur-generaal Personenvervoer, directeur Besturing en Strategie en directeur Algemeen Goederenvervoerbeleid. Riedstra studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

De benoeming van de heer Riedstra is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.