Janneke Looijen afdelingshoofd Ketenregie bij het CJIB

Janneke Looijen wordt met ingang van 1 juni 2024 afdelingshoofd Ketenregie bij de directie Executie van het CJIB bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Het CJIB vervult een regierol in de executieketen. Binnen de directie Executie wordt de tenuitvoerlegging van alle strafrechtelijke beslissingen verzorgd. Denk daarbij aan geldboetes, gevangenisstraffen, taakstraffen en toezichten. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met de ketenpartners, zoals het Openbaar Ministerie, Politie, Reclassering en DJI. De opgave voor het afdelingshoofd Ketenregie is allereerst gericht op het faciliteren van ketenpartners door hen te voorzien van de juiste informatie en relevante data. Een tweede opgave is het versterken van de kwaliteit van informatie, bijvoorbeeld door het inrichten van een verbetercirkel in samenwerking met de ketenpartners.

Janneke Looijen is sinds 2019 werkzaam bij het CJIB, laatstelijk als opgavemanager cluster Ketenvoorzieningen. Daarvoor was zij werkzaam binnen het Openbaar Ministerie, onder meer als officier van justitie en afdelingshoofd. Janneke studeerde Nederlands Recht in Utrecht. Zij volgt op dit moment het ABD Kandidatenprogramma.

Ilse Verkerk, directeur Executie: “Ik kijk uit naar een voortzetting van onze samenwerking met Janneke als afdelingshoofd Ketenregie. Ik ken Janneke als een doortastende manager die de strategische doelen altijd scherp heeft. Daarnaast is Janneke een fijne collega om mee samen te werken door haar altijd aanwezige goede zin en verbindende kwaliteiten.”

Janneke: “Ik heb de afgelopen jaren  meegewerkt aan het vormgeven van de nieuwe taken en verantwoordelijkheden voor het CJIB. Ik heb er zin in om met mijn kennis en ervaring in de strafrechtketen een bijdrage te leveren aan de verdere doorontwikkeling van de directie Executie. Ik verbind graag mensen zowel binnen als buiten het CJIB. En ik zet me graag in om de rol van CJIB als operationeel ketenregisseur verder te brengen.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en CJIB ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.