Peter Schreuder Jonkman afdelingshoofd Informeren & Raadplegen Slachtoffers bij het CJIB

Peter Schreuder Jonkman wordt per 1 juni 2024 afdelingshoofd Informeren & Raadplegen Slachtoffers bij het CJIB bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De opgave voor het afdelingshoofd Informeren & Raadplegen Slachtoffers is gericht op de persoonsgerichte benadering van slachtoffers, met de strategische ambitie recht te doen aan slachtoffers door hen te informeren en te beschermen en schadeloos te stellen. De komende jaren krijgt het CJIB stapsgewijs nieuwe taken conform de wet Straffen en Beschermen. De nadruk ligt voor de uitvoering op proactieve en respectvolle benadering van slachtoffers en nabestaanden, met eigen regie en contact naar behoefte.

Peter Schreuder Jonkman heeft veel ervaring opgedaan als manager, grotendeels in de verzekeringswereld. In die hoedanigheid heeft hij ruime ervaring  in letselschade en heeft daarin nieuwe processen en beleid ontworpen voor behandeling van slachtoffers. Correcte omgang met slachtoffers en het inregelen van ICT-processen zijn bekend terrein voor hem. Naast ervaring bij verzekeraars heeft Peter ook managementervaring binnen HR, zijn laatste functie was bij een groot beroepsonderwijs instituut in Den Haag.

Ilse Verkerk, directeur Executie: “Ik ben verheugd om Peter aan ons managementteam toe te voegen. Peter is een evenwichtige, inhoudsgedreven en resultaatgerichte manager met oog voor de mensen waar hij mee werkt. Peter brengt met zijn achtergrond ook een interessante andere invalshoek mee die waardevol is.”

Peter: “Ik kijk ernaar uit om te beginnen bij het CJIB, ik zie het als een grote en maatschappelijk zeer waardevolle uitdaging om te helpen met het goed neerzetten van onze rol en verantwoordelijkheid richting slachtoffers.”

Deze benoeming op een ABD-functie is tot stand gekomen via een procedure van de Algemene Bestuursdienst. DGABD heeft de werving verricht voor deze benoeming en CJIB ondersteund bij de selectie. De vacature is zoals gebruikelijk breed bekend gemaakt, zodat iedereen kon solliciteren.