Convenant dienstverlening ABD aan politietop

Met de komst van de Nationale Politie per 1 januari 2013 is de rol van de ABD bij de uitvoering van het management-developmentbeleid voor de politietop herzien. De afgelopen periode hebben de betrokken partijen nieuwe afspraken gemaakt over de rol van de ABD bij schouwen en spotten, (loopbaan)ontwikkeling en werving en selectie van de politietop.

De nieuwe rollen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de betrokken partijen zijn duidelijk vastgelegd in een convenant. Op 5 februari is dit convenant ondertekend door de heer mr. drs. P. (Pieter) Cloo als secretaris-generaal namens het ministerie van Veiligheid en Justitie, door de heer mr. G.L. (Gerard) Bouman als korpschef namens de politie en door mevrouw drs. M.R. (Manon) Leijten als directeur-generaal namens de minister voor Wonen en Rijksdienst (BZK).

Met het convenant is vastgesteld dat de ABD verantwoordelijk is voor 62 specifieke functies binnen de politietop en diensten verleent op het gebied van opleiding, werving, selectie, benoemingen en de toetsing van de arbeidsvoorwaarden. Deze groep, ook aangeduid als ‘top 62’ wordt gevormd door de volgende functionarissen:

  • de leden van de korpsleiding van de Politie, inclusief de CIO;
  • de leiding van de regionale eenheden van het korps;
  • de leiding van de landelijke eenheid;
  • de stafdirecteuren HRM, Facility Management, Communicatie, Financiën, Operatiën en het hoofd Korpsstaf;
  • de directeur van het Politiedienstencentrum en de diensthoofden HRM, Facility Management, Financiën, Informatiemanagement, ICT en Communicatie.

Binnen Bureau ABD is MD-consultant Richard Oosterweghel aanspreekpunt voor de ABD Politie-doelgroep. Hij is bereikbaar via telefoonnummer: 06-30403502 of e-mail: richard.oosterweghel@minbzk.nl.

Met de ondertekening van het convenant is de nieuwe dienstverlening van de ABD aan de politietop in werking getreden. De samenwerking tussen de betrokken partijen is met het convenant gesloten voor de duur van drie jaar.