ABD LaB, Versterk je Leiderschap

ABD LaB helpt je een stap zetten in je functie/opdracht door je persoonlijk leiderschap te versterken. In ABD LaB ga je aan de slag met vraagstukken die je tegen komt in je werkcontext.

Samen met drie collega’s vorm je een LaB-leergroep waarin volop en veilig geëxperimenteerd en gereflecteerd kan worden op de dilemma’s die jij in je dagelijks werk ervaart. Naast leren met elkaar, leer je vooral ook in je eigen werkomgeving. Ook hier ondersteunt ABD LaB bij.

Doelgroep

ABD LaB is voor topmanagers (directeuren) vanaf schaal 16.

Kosten

De kosten voor deelname aan ABD LaB worden voor het collectieve deel van het programma gedragen door Bureau Algemene Bestuursdienst. De kosten voor deelname aan het individuele deel van ABD LaB (bijvoorbeeld coaching) worden gedragen door het eigen ministerie. Dit deel is persoonlijk maatwerk en wordt altijd in overleg met de deelnemer en/of diens leidinggevende ingezet.

Duur en agenda

ABD LaB bestaat uit deelname aan:

  • een development center (in totaal vier dagdelen)
  • 4 - 5 reflectiesessies (5 dagdelen)
  • aanvullende trainingen (zoals boegbeeld) of coaching.(facultatief)

ABD LaB kent een doorlooptijd van maximaal één jaar. Samen met u stemmen wij de data af met uw agenda.

Contact en inschrijven

In 2020 starten in maart, april en mei nieuwe ABD LaB-groepen. Mocht u interesse hebben in deelname, dan kunt u zich aanmelden voor een intakegesprek. Neem contact op met ABDleiderschap@minbzk.nl.