ABD-Symposium

Het ABD-Symposium op dinsdag 7 maart 2017: een kennis- en netwerkbijeenkomst voor ABD’ers, TMG’ers en deelnemers aan het ABD Kandidatenprogramma.

Onze hoofdspreker is voormalig SG AZ in Australië Peter Shergold, die vertelt hoe de overheid in Australië fouten maakt bij grote projecten, en hoe ze daarvan leert. Doen wij, Nederlandse ambtenaren, het dan zoveel beter? We hebben een panel met SG EZ Maarten Camps, Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 Souhail Chaghouani en COA Bestuurslid Janet Helder, dat daarover in discussie gaat met elkaar en met u in de zaal.

Ga in discussie over een actuele casus, zoals de migratiecrisis, publiek leiderschap of Big Data, en praat mee vanuit uw vakmanschap.

Aansluitend is het tijd om te leren van elkaar. U kunt kiezen uit diverse workshops, grotendeels gegeven door collega ABD’ers. Ga in discussie over een actuele casus, zoals de migratiecrisis, publiek leiderschap of Big Data, en praat mee vanuit uw vakmanschap.

We sluiten de dag af met een netwerkborrel. Dan heeft u alle tijd om de dag te bespreken, nieuwe collega’s te ontmoeten, bij te praten met oude collega’s of om te netwerken.

Learning from Failure

U kunt het rapport van Peter Shergold downloaden:
Learning from Failure: why large government policy initiatives have gone so badly wrong in the past and how the chances of success in the future can be improved.