24 juni Masterclass 24 uur Brussel (vol)

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Brussel

Europese besluitvorming heeft grote impact op ons werk. Maar hoe komen die besluiten tot stand? Hoe kunnen we invloed uitoefenen op onderhandelingen?

In een intensieve masterclass van 24 uur brengen de deelnemers werkbezoeken aan de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging, de Europese Commissie en het Europees Parlement. Aan de hand van thema’s als Brexit, migratie en de wisselwerking tussen Brussel en de lidstaten verdiepen zij hun inzicht in de werking van de EU.

Daarnaast kunnen deelnemers hun kennis en netwerk op hun eigen vakgebied uitbreiden met behulp van maatwerkgesprekken die voor hen worden georganiseerd. ’s Avonds vindt een werkdiner plaats op de residentie van de Nederlandse ambassadeur met enkele Nederlanders die in Brussel werkzaam zijn.

De masterclass wordt georganiseerd door het ministerie van Buitenlandse Zaken in nauw overleg met de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de EU in Brussel en Bureau ABD.

Doelgroep

ABD- TMG (S19)
ABD- Topmanager (S16-S18)
ABD-Manager (S15)

Kosten

Deze masterclass wordt gefinancierd door Bureau ABD en/of de afzonderlijke departementen. Reis- en verblijfskosten worden bij eigen departement gedeclareerd.

Duur & Agenda

Het werkbezoek begint op 24 juni 2019 om 12.00 uur in Brussel en is op 25 juni 2019 rond 12.00 uur afgelopen. Deelnemers reizen op eigen gelegenheid naar Brussel. Er wordt gezorgd voor een groepsreservering in een hotel op een centrale locatie. Reis- en verblijfskosten worden bij eigen departement gedeclareerd. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Contact & Inschrijven

Heb je vragen? Neem contact op met het programmabureau van ABD Masterclass via abdmasterclass@minbzk.nl.

Je kunt je ook direct inschrijven.