12 juni Machine learning

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Bureau ABD, Muzenstraat 97, Den Haag

Machine learning is een breed onderzoeksveld binnen kunstmatige intelligentie (artificiële intelligentie, AI) dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van algoritmes en technieken waarmee computers kunnen leren. Ongetwijfeld heb je er al het nodige over gehoord.

Maar wat is het nu precies, hoe werkt het en wat kan het anno 2019? Wat is de relevantie voor de overheid? Wat kunnen we er zelf mee? Welke ethische en juridische overwegingen en obstakels zijn er? Hoe ziet de toekomst er uit?

Hans Wanders leidt de sessie in. Hij studeerde wiskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven, was onder meer werkzaam bij McKinsey en Philips, vervulde bij Randstad Holding diverse leidinggevende functies in de ICT, de Shared Services en bij Product Development en Innovation. Hij was tot eind 2018 CIO Rijk en werkt op dit moment bij Bureau ABD.

Na afloop heb je meer beeld van wat de mogelijkheden van Machine learning zijn voor de overheid en op welke wijze je deze kennis en praktische inzichten als ABD'er kunt gebruiken voor de aanpak van thema’s waar je bij betrokken bent.

Thema's

  • kunstmatige intelligentie
  • digitalisering
  • algoritmes
  • ethische en juridische overwegingen

Doelgroep

ABD- TMG (S19)
ABD- Topmanager (S16-S18)
ABD-Manager (S15)

Kosten

Deze masterclass wordt gefinancierd door Bureau ABD en/of de afzonderlijke departementen. Voor ABD-(top)managers binnen het rijk zijn aan deelname geen persoonlijke kosten verbonden

Duur & Agenda

Eenmalige bijeenkomst van 4 uur.

Contact en Inschrijven

Heb je vragen? Neem contact op met het programmabureau van ABD Masterclass via abdmasterclass@minbzk.nl.

Meld je aan via het inschrijfformulier.