20 november Macht en Politiek handelen (vol)

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
Centrum Den Haag

Tijdens deze kennismiddag die Bureau ABD in samenwerking met SIOO (Stichting Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde) verzorgt, werkt prof. dr. Daan Sorgeloos samen met de deelnemers aan het vergroten van het inzicht in het eigen handelen in een politiek speelveld. Op welke wijze oefen je doorgaans invloed uit en wat is het effect daarvan op je omgeving? Hoe positioneer je je in het machtsspel? Welke alternatieven zijn er en kun jij hier iets aan hebben in je praktijk?

Gedurende deze dag werken de deelnemers aan het uitbreiden van het eigen handelingsrepertoire. Het gaat over leiderschap, (anders) leren kijken naar macht, politiek handelen en over interventietechnieken in situaties waarin macht een thema is.

Dit is de tweede kennismiddag in het kader van ABD Pro; Professioneel aanbod voor jouw professionele ontwikkeling. De eerste kennismiddag 'Diagnose en Veranderen' vindt plaats op 13 november.

Doelgroep

ABD-managers schaal 15

Kosten

ABD Pro wordt gefinancierd door Bureau ABD en/of de afzonderlijke departementen. Voor ABD-managers binnen het Rijk zijn aan deelname geen persoonlijke kosten verbonden.

Contact & inschrijven

Heb je vragen? Neem contact op het programmabureau van ABD Pro via abdmasterclass@minbzk.nl.

Je kunt je niet meer aanmelden, het nieuwe programma ABD Pro is helemaal VOL.

Met dit eerste opleidingsaanbod van ABD Pro doet Bureau ABD ervaring op om in de toekomst alle doelgroepen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Voor de verschillende vervolgsessies zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Plaatsing is op volgorde van binnenkomst.