Inspireren, ontmoeten en uitproberen: het ABD Zomerprogramma

Inspireren en leren, elkaar ontmoeten  en netwerken, praktijkervaringen met elkaar uitwisselen en inzichten delen: dat is waar het Zomerprogramma voor staat! Het biedt van juni tot en met september een inspirerend aanbod aan workshops en sprekers.

De zomer is het ideale moment om aandacht te besteden aan professionele ontwikkeling

In de zomer ontstaat voor ABD’ers tijd en ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Zij worden in deze periode namelijk relatief minder in beslag genomen door hun werk. Daarom organiseert DGABD elk jaar het Zomerprogramma. In een breed aanbod aan workshops, trainingen en lezingen krijgen ABD’ers de kans om zich te laten inspireren, elkaar te ontmoeten, nieuwe dingen uit te proberen en hun perspectief te verbreden. Voor DGABD is het ook een kans om ABD’ers te enthousiasmeren over komende leerlijnen en trainingen.

Terugblik Zomerprogramma 2022

In 2022 bestond het programma uit 24 interactieve workshops en lezingen, variërend van twee uur tot een dagdeel. Goedlopende sessies werden herhaald, waardoor er in totaal 31 activiteiten waren. Op verzoek van de deelnemers werd dit later in 2022 verdiepend aangeboden als leertraject, bijvoorbeeld Conflict-eren, Tijdsurfen en Luisterende overheid.

Het aantal deelnemers steeg met 32% ten opzichte van 2021: 236 ABD’ers uit alle departementen namen 374 keer deel aan een bijeenkomst. Via schriftelijke evaluaties ontvingen we 212 reacties.

Deelnemers gaven de leeractiviteiten en sprekers een gemiddeld rapportcijfer van ruim een 8. 81% gaf aan dat de nieuwe inzichten goed toepasbaar zijn in de werkpraktijk.