Professionele ontwikkeling

Deze hoofdrubriek bevat 2 rubrieken:

ABD Symposium

ABD-Symposium

Het ABD-Symposium op dinsdag 7 maart 2017: een kennis- en netwerkbijeenkomst voor ABD’ers, TMG’ers en deelnemers aan het ABD Kandidatenprogramma.

Onze hoofdspreker is voormalig SG AZ in Australië Peter Shergold, die vertelt hoe de overheid in Australië fouten maakt bij grote projecten, en hoe ze daarvan leert. Doen wij, Nederlandse ambtenaren, het dan zoveel beter? We hebben een panel met SG EZ Maarten Camps, Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 Souhail Chaghouani en COA Bestuurslid Janet Helder, dat daarover in discussie gaat met elkaar en met u in de zaal.

Aansluitend is het tijd om te leren van elkaar. U kunt kiezen uit diverse workshops, grotendeels gegeven door collega ABD’ers. Ga in discussie over een actuele casus, zoals de migratiecrisis, publiek leiderschap of Big Data, en praat mee vanuit uw vakmanschap.

We sluiten de dag af met een netwerkborrel. Dan heeft u alle tijd om de dag te bespreken, nieuwe collega’s te ontmoeten, bij te praten met oude collega’s of om te netwerken.

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 7 maart 2017
  • Aanvang: 13:30 uur; inloop vanaf 13.00 uur
  • Einde: 18.30 uur
  • Locatie: Spaces, Zuid Hollandlaan 7, Den Haag

U kunt zich aanmelden via abdbijeenkomsten@minbzk.nl

Programma

13.00 Inloop
13.30 Plenair programma

  • Peter Shergold (ex-SG AZ Australië) over falende overheidsprojecten en wat we daarvan kunnen leren.
  • Paneldiscussie onder leiding van professor Paul ’t Hart. Met Maarten Camps (SG EZ), Janet Helder (lid van het bestuur-COA) en Souhail Chaghouani (jonge ambtenaar van het jaar 2016).

15.00 Pauze
15.30 Workshops: keuze uit 9 workshops over een actuele casus, zoals de migratiecrisis, publiek leiderschap of Big Data
17.00 Netwerkborrel
18.30 Einde symposium

Learning from Failure

 U kunt het rapport van Peter Shergold downloaden:
Learning from Failure: why large government policy initiatives have gone so badly wrong in the past and how the chances of success in the future can be improved.