Masterclass Impact met je netwerk

La Red netwerkontwikkeling & organisatieadvies verzorgt voor Bureau ABD de masterclass 'Impact met je netwerk' voor de Topmanagementgroep (ABD-TMG) en ABD-topmanagers.

Netwerken en de relaties in die netwerken maken het mogelijk om persoonlijke doelen  en doelen voor de organisatie eenvoudiger en sneller te behalen. Sturing op het eigen netwerk zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van wat er speelt, biedt kansen voor carrièreplanning en geeft zicht op (potentiële) mogelijkheden. Netwerkend werken helpt de beschikbare tijd voor het opbouwen, onderhouden en benutten van relaties gericht, strategisch en beter in te zetten.

Met deze bagage in mijn rugzak kan ik de spannende reis van netwerken voort gaan zetten. Ik ben actief van start gegaan door deelnemers aan de netwerkbijeenkomst te vragen hun netwerk voor mij in te zetten.

Inhoud

Eerste workshop

Je ontmoet je peers: een groepje van 4 tot 6 mensen uit de ABD-doelgroep. We starten met een netwerkende kennismaking en bouwen zo aan een nieuw netwerk van  deelnemers, waarin gunnen gewoon wordt. Je leert je sociaal kapitaal te mobiliseren. Gezamenlijk wordt gewerkt aan de meesterproef: het organiseren van een netwerkbijeenkomst waarin alles gegund wordt. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • wat zijn netwerken;
 • wat is sociaal kapitaal;
 • netwerkleiderschap.

Tweede workshop

We brengen ieders netwerk en de waarde daarvan in kaart. Je krijgt handreikingen om in het netwerk te interveniëren en te werken aan een netwerk dat bijdraagt aan je samenwerk- en carrièrewensen. Gezamenlijk werk je aan de meesterproef: de netwerkbijeenkomst. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • hoe breng je je netwerk in kaart;
 • wat is de waarde van je netwerk;
 • welke waarde voeg je toe aan je netwerk;
 • welke (navigatie)keuzes maak je in je netwerk;
 • het mobiliseren van sociaal kapitaal met het netwerkverlanglijstje voor je team.

Derde workshop

Je gaat  aan de slag met het werkwoord netwerken. Hoe werken relaties en hoe kies je de juiste netwerkbijeenkomst? Samen wordt de meesterproef verder voorbereid: het organiseren van een netwerkbijeenkomst waarin alles  gegund wordt. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • de werking van relaties;
 • de 5B’s van sociale investeringen waaronder bouwen aan en benutten van relaties.

Meesterproef

In de meesterproef zet je je netwerk in voor jezelf en de groep. Samen organiseer je een netwerkbijeenkomst waarin alles  gegund wordt: de locatie, de catering, de spreker, de gasten. Door een goede selectie van onderwerp en gasten kun je bovendien jezelf en je peers een handje helpen in de zoektocht naar een volgende stap in je loopbaan.

 

Netwerkbijeenkomsten

Gedurende de looptijd van de masterclass heb je onbeperkt toegang tot de netwerkbijeenkomsten van La Red met bezoekers van allerlei pluimage en vanuit tal van organisaties en professionele omgevingen.

Persoonlijk

Je hebt de mogelijkheid om tijdens of na de masterclass een persoonlijk reflectie- of adviesgesprek van 1,5 tot 2 uur  te voeren met netwerkcoach Miriam Notten.

Opbouw en duur

 • intakegesprek van 1½ uur
 • 3 middagen van 13.00 - 17.00
 • collectieve afsluiting (de meesterproef) van 15.00 - 18.00
 • 1,5 tot 2 uur persoonlijk advies- en reflectiegesprek
 • 2 dagdelen voor voorbereiding en tussentijdse oefeningen en opdrachten

Frequentie: minimaal 2 keer per jaar.

Locatie en kosten

De bijeenkomsten vinden plaats in of nabij Den Haag; de netwerkbijeenkomsten van La Red zijn in Delft en diverse andere plaatsen in Nederland.

 De kosten bedragen per 2019 € 2.000.

Meer informatie en aanmelden

Als je meer wilt weten neem dan contact op met Roos Dael (Bureau ABD)
roos.dael@minbzk.nl
T. 06 11 53 11 25.

Meld je direct aan voor de masterclass Impact met je netwerk. Op het aanmeldformulier vind je de actuele data.

Bij minimaal 4 deelnemers start de masterclass en biedt per editie plaats aan 6 deelnemers.