Leergang Personal branding

Het is zeker, je gaat een volgende stap maken, en je gunt jezelf een investering die daaraan bijdraagt. Ook heb je ervaren dat reageren op vacatures nog geen resultaat heeft gehad. In gesprekken wil je optimaal tot je recht komen en de commissieleden gelegenheid geven je ècht te leren kennen. De leergang Personal Branding gaat over jezelf en hetgeen jij bijdraagt ìn en aan de organisatie. Waar sta ik voor, waar ga ik voor? En ziet de ander dat ook? Welk gevoel wil ik bij anderen opwekken, welke waarden drijven mij ten diepste?

Lagerweij en Speechless verzorgen in samenwerking voor Bureau ABD de compacte leergang 'Personal Branding’. In de leergang werk je vanuit je eigen kracht (essentie) aan een waarachtige en congruente presentatie (expressie). ABD-topmanagers, ABD-managers, politieleiders, leidinggevenden vanuit de G4 en Provincies (vanaf schaal 15) die willen investeren in zichzelf en hun loopbaan zijn van harte uitgenodigd.

Erg geslaagde leergang: waardevolle inzichten uit persoonlijkheidsvragen; praktisch en toepasbaar resultaat; over en weer veel gehad aan ‘peers’.

Opbouw

  • talentenanalyse;
  • 2 individuele gesprekken (intakegesprek en bespreken talentenanalyse);
  • 4 workshops voor een adequate en effectieve presentatie bij loopbaanstappen: je leert je kwaliteiten op een aansprekende manier naar voren te brengen;
  • 1 dagdeel voorbereiding en huiswerk
  • het 2e individuele gesprek is het Talentgesprek met Lagerweij naar aanleiding van de online talentenscan.

Eerste workshop: kort en krachtig

Je ontmoet je peers: een groep van 4 tot 6 collega’s die werken in (zoveel mogelijk) vergelijkbare functies. We starten met een ‘flitsontmoeting’: je zet neer waar je voor staat en gaat. De talentenanalyse dient als ‘onderlegger’. De coaches en de andere deelnemers geven feedback. Zo wordt helder welk beeld bij de ander wordt opgeroepen, wat je sterk maakt en wat je mogelijk belemmert.

Tweede workshop: verhaal, vorm en verpakking

Presentatiecoach Edmée Tuyl begeleidt de toelichting op en introductie van werken vanuit ‘je persoonlijke merk’. Het accent ligt op je kenmerkende en onderscheidende kernkwaliteiten (essentie) en hoe je deze vertaalt naar een gepaste uitstraling en reeks uitingen.

Derde workshop: toon en vertel

We presenteren opgedane vaardigheden en inzichten aan elkaar en oefenen pitches. Het is een dagdeel dat werkt als positieve review in een gezamenlijke finale.

Terugkomsessie: tussen droom en daad

Een dagdeel op maat voor deelnemers uit deze doelgroep. We verankeren het geleerde en delen opgedane inspiratie en ervaring. Er worden aanvullende tips uitgewisseld en adviezen over vervolgstappen besproken.

Duur en agenda

De leergang bestaat uit een reeks van 4 bijeenkomsten van 4 uur en vindt plaats in Den Haag. De bijeenkomsten/sessies zijn van 13.00 uur (inloop 12.30) tot 17.00 uur.

Elke deelnemer vult een talentenanalyse in, die tevoren wordt besproken. Bovendien voer je een individueel intakegesprek. Voor voorbereiding en tussentijdse oefeningen en opdracht heb je 1 dagdeel nodig.

Complimenten voor de wijze waarop beide coaches door hun scherpe observaties en heldere feedback mij hebben geholpen mijn eigen 'brand' scherp te krijgen. Het is ook erg prettig om praktische tips te krijgen die je direct kan toepassen, wat mijn bewustwordingsproces heeft versneld.

Doelgroep

De leergang Personal branding is toegankelijk voor ABD’ers. Er worden gemixte groepen samengesteld van ABD-topmanagers en ABD-managers. Daarnaast zijn door de organisatie vastgestelde managementtalenten en managers (vanaf schaal 15) vanuit de G4, Provincie en Nationale Politie welkom om zich in te schrijven.

Kosten

De kosten voor deelname aan leergang Personal branding bedragen € 4.235,- inclusief btw.

Locatie

Een nagesprek over de talentenanalyse is bij Lagerweij in Den Haag.

Contact en inschrijven

Roos Dael (Bureau Algemene Bestuursdienst)
roos.dael@minbzk.nl
T. 06 11 53 11 25

Annemarie Gils (Lagerweij)
annemarie.gils@lagerweij.nl
T. 0348 484 950 / 06 55 71 67 37

Edmée Tuyl (Speechless)
info@iamspeechless.com
T. 070 363 37 17 / 06 12 43 98 16

Meld je direct aan voor de leergang  Personal branding. Op het aanmeldformulier vind je de actuele data.