Leergang Toezichthouden binnen de publieke sector

Wil je je kennis en ervaring voor de publieke sector inzetten? Is jouw leiderschap ook elders gevraagd? Bijvoorbeeld als commissaris of lid van een raad van toezicht? Dan moet je daartoe toegerust zijn. Steeds vaker gaat het om deeltijdfuncties met stevige verantwoordelijkheden.

Het volgen van de Leergang Toezichthouden binnen de publieke sector stelt ABD’ers in staat zich te bekwamen en actuele kennis op te doen.

In samenwerking met bureau Ebbinge biedt Bureau Algemene Bestuursdienst een leergang aan voor ABD'ers die een toezichtfunctie in de publieke sector vervullen/gaan vervullen.

Inhoud

  • verwerven van de benodigde kennis en ervaring;
  • verder ontwikkelen van persoonlijke effectiviteit op het terrein van lef, ondernemerschap en vertrouwen;
  • het functioneren in het team, het samenspel met bestuurders en het voeren van eigen regie;
  • kennismaken en leren van governance-aspecten buiten het publieke domein waarbij de specifieke dimensies en het perspectief van de not-for-profit sector worden belicht.

Doelgroep

ABD Leergang Toezichthouden binnen de publieke sector is voor ABD’ers vanaf schaal 16. Daarnaast zijn leidinggevenden (vanaf schaal 16) vanuit de G4, Provincie en Nationale Politie welkom om zich in te schrijven.

Kosten

De kosten voor deelname aan Leergang Toezichthouden binnen de publieke sector bedragen €4.000 exclusief btw. U ontvangt een persoonlijke factuur.

Duur en agenda

De leergang bestaat uit een reeks van 7 sessies van 8 uur.

De bijeenkomsten zijn van 9.00 uur tot 17 uur.

De startactiviteit is buiten Den Haag; deelnemers worden hierover tijdig geïnformeerd.

Contact en inschrijven

Op 20 maart 2020 begint onze voorjaarsuitvoering. De data zijn bekend en aanmelden is nog mogelijk.

Je kunt ook je belangstelling kenbaar maken voor de negentiende (en voorlopig laatste) najaarsuitvoering. Ben je geïnteresseerd, meld je dan aan. De data voor het najaar worden onder je aandacht gebracht zodra onze uitvoerder de docenten heeft gecontracteerd en je op onze wachtlijst staat.