Criteria Algemene Bestuursdienst

Criteria dieĀ  gelden voor functies die vallen onder de Algemene Bestuursdienst van het Rijk (ABD).

Ervaring in meerdere contexten (uitvoering, beleid, staf, internationaal, toezicht, etc.) en verschillende organisaties binnen of buiten het Rijk, komen ten goede aan de kwaliteit van de manager. De Rijksoverheid hecht ook veel waarde aan divers en veelzijdig samengestelde teams.

We verwachten van de (top)managers bij het Rijk dat zij zich voor een aantal jaren binden aan een opgave. Een gemiddelde functieduur van vijf jaar is daarbij een uitgangspunt, tenzij hierover andere afspraken zijn gemaakt. Daarnaast verwachten we dat (top)managers bij het Rijk blijven investeren in hun ontwikkeling in hun functie, gericht op duurzame inzetbaarheid op langere termijn.

Een AIVD-onderzoek kan deel uitmaken van de selectieprocedure. Een selectieassessment kan deel uitmaken van de procedure en ook kunnen referenties worden opgevraagd.

De functie van directeur-generaal, inspecteur-generaal, secretaris-generaal behoort tot de topmanagementgroep van het Rijk, de TMG. De benoeming geldt voor een periode van in principe zeven jaar (met de mogelijkheid om in bijzondere gevallen met maximaal twee jaar te verlengen). Een AIVD-onderzoek, categorie A, kan deel uitmaken van het selectieproces en er kan gekozen worden voor de inzet van een assessment. Ook worden referenties opgevraagd.