Pieter-Jaap Aalbersberg korpschef Politie Amsterdam-Amstelland

Korpsbeheerder Van der Laan heeft op 7 november 2011 Pieter-Jaap Aalbersberg geïnstalleerd als korpschef van de Politie Amsterdam-Amstelland.

Pieter-Jaap Aalbersberg was hiervoor Korpschef van de regio IJsselland. Hij is sinds 1 augustus 201 benoemd als kwartiermaker voor de toekomstige Eenheid Amsterdam-Amstelland binnen het Korps Nationale Politie.

P.J. (Pieter-Jaap) Aalbersberg studeerde in 1981 af aan de Politie Academie en heeft tijdens zijn uitgebreide loopbaan binnen de Nederlandse Politie een breed scala aan functies vervuld, onder andere op gebied van inlichtingen en bestrijding van georganiseerde misdaad. Binnen de Raad van Korpschefs is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles intelligence, publiek private samenwerking en internationale rechtshulp.

Aalbersberg is eind oktober 2011 als vertegenwoordiger namens Europa verkozen tot lid van het Executive Committee van Interpol. Het is voor het eerst in de 80-jarige geschiedenis van Interpol dat een Nederlander in deze functie verkozen is.