Wim Schreuders verlaat Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Inspecteur-generaal van de NVWA , Wim Schreuders heeft op 21 juni zijn vertrek aangekondigd. Schreuders legt op 1 januari 2013 zijn functie neer als IG van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij het ministerie van EL&I .

C.W.J. (Wim) Schreuders is vanaf 1 september 2009 werkzaam als inspecteur-generaal bij de NVWA . In de afgelopen jaren heeft hij de fusie tussen de Algemene Inspectiedienst, Plantenziektenkundige Dienst en de Voedsel en Waren Autoriteit geleid.

In de afgelopen jaren heeft hij samen met zijn collega’s gewerkt aan de vernieuwing van de NVWA . Die ontwikkeling wordt ook in de komende periode met kracht voortgezet. Tot het eind van het jaar blijft hij gedreven werken aan deze vernieuwing. Zijn vertrek heeft alles te maken met zijn al langer bestaande wens om in een zelfstandige rol een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het publieke domein als adviseur, schrijver, interimmanager en coach. Wim Schreuders blijft, tot aan zijn nieuwe start in zijn eigen organisatieadviesbureau, IG NVWA .