Philippe Raets gemeentesecretaris Rotterdam

Philippe Raets is met ingang van 19 september 2012 de nieuwe gemeentesecretaris en algemeen directeur van de gemeente Rotterdam.

Drs . P.F.M.(Philippe) Raets is sinds 26 april 2012 werkzaam als interim-gemeentesecretaris van de gemeente Rotterdam. Hij volgt Arjan van Gils op, die op 1 juni gemeentesecretaris van de gemeente Amsterdam is geworden.

Philippe Raets was sinds 2009 als adviseur verbonden aan Het Expertisecentrum (HEC) voor de overheid. Van 2004 tot 2009 was hij plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor werkte hij onder andere bij de gemeente Amsterdam als directeur Bestuurs- en Managementondersteuning en was hij directeur Financiƫn en Economische Zaken bij het voormalig ministerie van VROM .

Philippe Raets studeerde Onderwijskunde aan de KU Leuven en Pedagogiek aan de Universiteit van Utrecht.