Roos van Erp-Bruinsma gaat het Rijksvastgoedbedrijf opzetten bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst om mevrouw ing . Roos van Erp-Bruinsma voor te dragen als ABD Topconsultant bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Haar eerste opdracht bestaat uit het opzetten van het Rijksvastgoedbedrijf. De benoeming gaat in per 1 december 2012.

Roos van Erp

Mevrouw Van Erp-Bruinsma is momenteel secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarvoor was zij onder meer directeur bij Connexxion, algemeen directeur van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Utrecht, directeur Marketing, Sales en Communicatie bij KPMG Nederland en vervulde zij diverse managementposities bij de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs. Haar carrière begon zij begin jaren tachtig bij de Rijksgebouwendienst.

Mevrouw Van Erp-Bruinsma heeft Bouwkunde en Economische Bedrijfskunde gestudeerd aan respectievelijk de HTS van Leeuwarden en de HTS van Groningen.

De benoeming van mevrouw Van Erp-Bruinsma is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.