Hermineke van Bockxmeer en Sander Bersee directeuren nieuwe directies OCW

Hermineke van Bockxmeer en Sander Bersee zijn benoemd als directeuren van de nieuwe directie Media en Creatieve Industrie en directie Erfgoed en Kunsten bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Hermineke van Bockxmeer

Per 1 januari 2014 vindt een reorganisatie plaats bij de beleidsdirecties van het directoraat-generaal Cultuur en Media van OCW . Drie beleidsdirecties worden samengevoegd tot twee nieuwe directies: Erfgoed en Kunsten, en Media en Creatieve Industrie.

Drs . H.M. (Hermineke) van Bockxmeer is benoemd als directeur van de directie Media en Creatieve Industrie. Deze directie is verantwoordelijk voor het beleid op het terrein van Media en Creatieve Industrie. Het beleid omvat de volgende disciplines: media, audiovisuele industrie, film, architectuur, vormgeving, e-cultuur, archieven, bibliotheken en letteren. Herminke van Bockxmeer is momenteel directeur Media, Letteren en Bibliotheken.

Ir . A.P.M. (Sander) Bersee wordt directeur van de directie Erfgoed en Kunsten. Deze directie maakt zich sterk voor het beheer, de toegang en het gebruik van cultureel erfgoed en streeft naar een hoogwaardig cultuuraanbod dat in het hele land voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Sander Bersee is momenteel directeur Cultureel Erfgoed.