Maarten Hillenaar neemt afscheid als Chief Information Officer Rijk

Maarten Hillenaar legt per 1 januari 2014 zijn functie neer als directeur Informatiseringsbeleid en CIO Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Na 5 jaar deze functie vervuld te hebben neemt Hillenaar de ruimte voor zijn eigen professionele ontwikkeling.

Mr. M.W.I. (Maarten) Hillenaar werd per 1 januari 2009 aangesteld als directeur Informatiseringsbeleid Rijk bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij stond als eerste CIO Rijk aan de lat om mede richting te geven aan de wijze waarop de Rijksoverheid ICT inzet. De ministerraad stelde 11 november 2011 de rijksbrede Informatiseringstrategie vast.

Hillenaar: ‘De I-strategie is vastgesteld en de informatisering van de Rijksoverheid gaat een nieuwe fase in. Met het CIO-stelsel, het terugbrengen van het aantal datacenters, de verdere uitrol van een digitale werkplek en de afspraken over beveiliging, is er een goede basis om gemakkelijker als één concern te bewegen. Een mooi moment om het stokje over te dragen."