Myriam van Rooij lid Directieraad KNMI

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) krijgt er een nieuwe directeur bij: mevrouw drs . Myriam van Rooij. Zij gaat deel uit maken van de nieuwe Directieraad, onder voorzitterschap van de recent benoemde hoofddirecteur Gerard van der Steenhoven. Beiden treden per 1 februari 2014 in dienst.

Myriam van Rooij

Myriam van Rooij zal de beoogde transitie van het KNMI mede vormgeven, met daarbij speciale aandacht voor de herstructurering van het managementmodel. Tevens zal zij de functie van Chief Information Officer/Chief Financial Officer bekleden.

Secretaris-generaal Siebe Riedstra: ‘Ik ben er trots op dat deze ervaren bestuurder haar deskundigheid wil inzetten om samen met Gerard van der Steenhoven het KNMI te begeleiden in het reorganisatieproces, en ervoor te zorgen dat het instituut klaar is voor de toekomst.'

Myriam heeft ervaring in zowel de private als de publieke sector. Zij is op dit moment concerndirecteur bij de gemeente Ede. In haar portefeuille heeft zij organisatieontwikkeling, bedrijfsvoering en dienstverlening. Daarvoor was ze directeur bij de gemeente Barneveld. Haar carrière is zij gestart als wetenschappelijk onderzoeker bij het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit. Vervolgens heeft zij diverse managementfuncties vervuld bij Kiwa NV (nu KWR), een onderzoek- en adviesorganisatie op het gebied van (drink)water en milieu.

Myriam van Rooij heeft scheikunde en bedrijfskunde (MBA) gestudeerd.