Paul Entken benoemd als hoofd Operatiën Eenheid Den Haag bij de Politie

Paul Entken is per 15 maart 2014 benoemd tot hoofd Operatiën en plaatsvervangend politiechef van de Eenheid Den Haag. Hij volgt Paul van Musscher op die sinds 1 december 2013 de huidige politiechef van deze eenheid is.

Paul Entken (50) is sinds oktober 2006 adjunct-directeur Tactische Opsporing Politie Haaglanden en waarnemend hoofd Dienst Recherche Onderzoeken Politie Hollands Midden. Hiervoor was hij sinds 2004 Bureauchef Regionale Recherche Haaglanden. Zijn loopbaan startte hij in 1988 bij de gemeentepolitie ‘s-Gravenhage. In 1995 volgede de overstap naar het Korps landelijke politiediensten (KLPD), waar hij als unitleider het Landelijk Rechercheteam mee opbouwde.

In 1999 trad hij als hoofd van de vestiging Curaçao en plaatsvervangend hoofd Recherchesamenwerkingsteam Nederland, Nederlandse Antillen en Aruba toe tot het Korps Politie Nederlandse Antillen. In 2002 keerde Paul als unithoofd Forensische Expertise terug bij het KLPD en na een jaar bij Haaglanden als achtereenvolgens hoofd Kernteam Haaglanden/Hollands Midden en hoofd Unit Randstad-Zuid van de Nationale Recherche i.o .

Korpschef Gerard Bouman feliciteert de Eenheid Den Haag met deze aanstelling: ‘Paul wil als collega en leidinggevende ten behoeve van de burger altijd het beste uit de politie halen. In zijn visie dragen wij bij aan een prettigere en veiligere samenleving door de juiste beleving bij onze mensen te creëren en door samen met partners ons oplossend vermogen te versterken. Internationaal, nationaal en (boven)regionaal beschikt hij over ruime en brede ervaring met opsporing en andere politietaken.Paul kent de historie, de grootstedelijke omgeving en de politiek-bestuurlijke context van de Eenheid Den Haag uit ervaring en kan bij uitstek bijdragen aan de verdere opbouw ervan'.