Gerrit den Uyl benoemd tot hoofd Dienst Facility Management bij de Politie

Gerrit den Uyl (52) is per 1 mei 2014 benoemd tot hoofd van de Dienst Facility Management bij de Politie. Den Uyl is op dit moment hoofd Regieteam Politiedienstencentrum.

De Dienst Facility Management (FM) levert diensten en producten op alle korpslocaties in Nederland en zorgt voor het materiële en financiële beheer van alle bedrijfsmiddelen bij de politie.

Gerrit begon zijn loopbaan in 1984 bij de Utrechtse gemeentepolitie, waar hij onder meer het Facilitair Bedrijf oprichtte. Hij was verder korpschef van de gemeentepolitie Nieuwegein en districtchef bij de Utrechtse regiopolitie. Daarna was hij achtereenvolgens diensthoofd Facilitaire Zaken van de gemeente Tilburg, General Manager Facilitair Bedrijf bij de Jaarbeurs in Utrecht en loco-provinciesecretaris/directeur bij de Provincie Utrecht. Van 2007 tot 2012 was hij waarnemend en plaatsvervangend korpschef Zuid-Holland Zuid.

Korpschef Gerard Bouman noemt de benoeming een logische keuze: ‘Gerrit kent en beheerst uiteenlopende aspecten van het politievak. Daarnaast heeft hij zijn blik intensief verruimd in de publieke en private sector. Gerrit heeft blijk gegeven een leidinggevende te zijn die creativiteit, ondernemerschap en resultaatgerichtheid koppelt aan grote betrokkenheid bij zijn medewerkers".