Jan Jansen nieuwe directeur Informatievoorziening Nationale Politie

Jan Jansen is per 1 mei formeel benoemd tot directeur Informatievoorziening bij de Nationale Politie. Sinds 2011 vervulde Jan Jansen de functie van directeur Informatievoorziening en plaatsvervangend Chief Information Officer op tijdelijke basis.

Jan Jansen (57) werkte eerder als directeur Informatiemanagement bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Sinds 1993 vervulde hij bij de Belastingdienst diverse managementfuncties op het gebied van bedrijfsvoering en informatievoorziening en was hij hoofd Regiekamer Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Volgens korpschef Gerard Bouman is deze aanstelling van essentieel belang uit oogpunt van continuïteit: ‘Informatievoorziening is de hartslagader van ons korps en vitaal voor alle processen in de operatie en bedrijfsvoering. Het welslagen van een nationaal georganiseerde politie is sterk afhankelijk van structurele verbeteringen op dit terrein. Met deze benoeming kan de Directie Informatievoorziening de geboekte vooruitgang consequent en daadkrachtig voortzetten en trekt het korps profijt van de ruime IV -expertise die Jansen bij de AIVD heeft opgebouwd.'