Michèle Blom directeur-generaal Jeugd & Sanctietoepassing bij Veiligheid en Justitie

De ministerraad heeft besloten mevrouw drs . M. C. A. (Michèle) Blom voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Jeugd & Sanctietoepassing bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. De benoeming gaat in per 28 juli 2014.

Michèle Blom

Michèle Blom (1963) werkt nu als directeur Wegen en Verkeersveiligheid en is tevens plaatsvervangend directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Vanaf 1998 werkte Michèle Blom bij het ministerie van Justitie, vanaf 2001 als directeur Sanctie- en Preventiebeleid. In 2007 werd zij hoofddirecteur bij de Inspectie Verkeer en Waterstaat; een jaar later startte zij als directeur Regionale bereikbaarheid en veilig transport van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In 2010 werd zij directeur Wegen en Verkeersveiligheid en tevens plaatsvervangend DG Bereikbaarheid.

Michèle Blom studeerde Organisatiesociologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Michèle Blom volgt Dineke Ten Hoorn Boer op, die onlangs benoemd werd tot algemeen directeur van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid bij de gemeente Den Haag.

De voordracht voor de benoeming van mevrouw Blom werd gedaan door minister Blok (Wonen en Rijksdienst) in overeenstemming met minister Opstelten (Veiligheid & Justitie). De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.