Ruby Hoogerboord directeur Beleid, Juridische Zaken en Communicatie en plv. inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de gezondheidszorg

Ruby Hoogerboord is per 15 mei benoemd tot directeur Beleid, Juridische Zaken en Communicatie en plaatsvervangend inspecteur-generaal bij de Inspectie voor de gezondheidszorg.

Ruby Hoogerboord

Ruby Hoogerboord (1961) werkt nu als directeur Markt en Consument bij het directoraat-generaal Curatieve Zorg van het ministerie van VWS . Met ingang van 15 mei start zij bij de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ).

De IGZ is niet nieuw voor Ruby Hoogerboord; twee jaar geleden werd zij gevraagd om samen met inspecteur-generaal Ronnie van Diemen een vervolg te geven aan de rapporten over de IGZ van Koos van der Steenhoven en Sorgdrager.

Hoogerboord kent een lange loopbaan binnen de Rijksoverheid. In 1986 begon zij bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, waar zij in verschillende functies werkte. In 2004 werd Hoogerboord benoemd tot raadadviseur bij het ministerie van Algemene Zaken en fungeerde ze enkele jaren als plv . secretaris van de Ministerraad. In 2012 werd zij benoemd als directeur Markt en Consument bij VWS .

Ruby Hoogerboord studeerde Juridische Bestuurswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg.