Harry van der Meijden nieuwe inspecteur-generaal bij Staatstoezicht op de Mijnen

Harry van der Meijden wordt per 1 september 2014 de nieuwe inspecteur-generaal bij Staatstoezicht op de Mijnen. Hij volgt Jan de Jong op die op 1 september aanstaande met vervroegd pensioen zal gaan.

Drs . H.A.J.M. van der Meijden (62) is in 1977 afgestudeerd als geoloog aan de Universiteit te Utrecht en is in datzelfde jaar in dienst getreden bij Royal Dutch Shell. Daar heeft hij tot 2008 verschillende functies vervuld in binnen en buitenland onder meer als geoloog in Nigeria, Australië en de VS.

Na toezichthoudende rollen voor Shell in diverse landen in Azië, Australië en Nieuw Zeeland was hij vanaf 2001 Directeur van het hoofdkantoor van Shell in Den Haag. Na zijn afscheid van Shell in 2008, was hij enige tijd directeur Algemene Zaken bij Boer & Croon (bureau voor interim management en financiële dienstverlening) in Amsterdam.

Van der Meijden is onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van het Dans en Muziekcentrum Den Haag.

In een reactie op zijn benoeming zegt van der Meijden “zeer geïnspireerd te zijn om in zijn nieuwe functie bij te kunnen dragen aan een optimale, maatschappelijk verantwoorde benutting van Nederlandse bodemschatten”.