Berthil Köster directeur Bedrijfsvoering, Organisatie en Informatie bij IenM

Berthil Köster is benoemd als directeur Bedrijfsvoering, Organisatie en Informatie bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Hij begint op 1 november 2014.

B.J.C. (Berthil) Köster (48) is sinds 2007 directeur Bedrijfsvoering van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Den Haag. In die functie gaf hij de laatste maanden ook leiding aan de Gemeentelijke Shared Service ICT . Daarvoor vervulde hij verschillende managementfuncties bij de Gemeente Rotterdam. Köster studeerde Bedrijfseconomie en Staatkundige economie aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.

Hij volgt Hans van der Stelt op die per 1 oktober 2014 benoemd is tot directeur Bureau Nationaal Commissaris Digitale Overheid.

Jos van Wesemael, hoofddirecteur Financiën Management en Control (FMC): “Berthil Köster heeft als directeur Bedrijfsvoering van de Dienst Stedelijke Ontwikkeling bij de gemeente Den Haag brede ervaring met ICT en financiële zaken, met een grote affiniteit voor het terrein van IenM ."

Köster verheugt zich er op om na lange tijd bij de gemeente te hebben gewerkt weer bij het Rijk aan de slag te gaan. “Bij de gemeente ben ik vooral actief geweest binnen wat daar het ‘fysieke domein’ wordt genoemd. Ik zie ernaar uit om die inhoudelijke betrokkenheid op rijksniveau samen met vele nieuwe collega's te combineren met mijn kennis en visie op de ontwikkeling van de bedrijfsvoering en de ICT in het bijzonder”.