Jan van den Heuvel kwartiermaker/beoogd bestuursvoorzitter ANVS

Jan van den Heuvel is benoemd tot kwartiermaker/ beoogd bestuursvoorzitter van de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS). De benoeming gaat in per 1 februari 2015.

Jan van den Heuvel

Deze nieuwe autoriteit gaat zich bezighouden met ontwikkeling van wet- en regelgeving, veiligheidseisen, vergunningsverlening, toezicht en voorlichting op het gebied van nucleaire veiligheid en stralingsbescherming. De ANVS zal als zelfstandig bestuursorgaan vallen onder de verantwoordelijkheid van deĀ minister van IenM.

Mr. J.H. (Jan) van den Heuvel is op dit moment directeur van de DCMR Milieudienst Rijnmond, de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en 15 gemeenten in het Rijnmondgebied. Na onder meer te hebben gewerkt bij de Rijksuniversiteit Leiden trad hij in 1986 in dienst bij het voormalige ministerie van VROM, directoraat-generaal Milieubeheer. In 1999 stapte hij over naar het ministerie van Justitie, directoraat-generaal Rechtshandhaving, als directeur Opsporingsbeleid, en tevens plaatsvervangend directeur-generaal Rechtshandhaving.

Jan van den Heuvel studeerde Rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ook volgde hijĀ een managementopleiding bij MIT Harvard en de Leergang Leiderschap van Avicienna.