Hans Schoo hoofdinspecteur Curatieve Zorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie van de IGZ

Hans Schoo is met ingang van 1 maart 2015 benoemd  tot hoofdinspecteur Curatieve Zorg, Geneesmiddelen en Medische Technologie van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Hij volgt Josée Hansen op, die per 1 november een functie heeft aanvaard bij de WHO in Genève.

Hans Schoo

J.J. (Hans) Schoo is op dit moment als directeur Strategie Ontwikkeling verbonden aan het Antoni van Leeuwenhoek. Eerder was hij manager Zorg en Bedrijfsvoering van het Antoni van Leeuwenhoek en directeur van de Van Leeuwenhoek Kliniek. Daarvoor heeft hij gewerkt in diverse leidinggevende functies in zowel de thuiszorg als bij andere zorginstellingen.

Hans Schoo heeft Kunstgeschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij behaalde ook een MBA-H aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.