Erik Gerritsen secretaris-generaal bij VWS

Erik Gerritsen wordt per 1 juni 2015 benoemd tot secretaris-generaal bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij volgt Leon van Halder op die per 1 april jl. is benoemd tot bestuursvoorzitter bij Radboudumc.

Erik Gerritsen

Dr. E. (Erik) Gerritsen is momenteel Bestuursvoorzitter bij Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Zijn loopbaan begon bij de Rijksoverheid; Gerritsen werkte in verschillende functies bij het ministerie van Financiën voordat hij in 1996 werd benoemd tot directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Bij dat departement werd Erik Gerritsen in 1999 tevens benoemd tot plaatsvervangend secretaris-generaal. In 2000 maakte Gerritsen de overstap naar de Gemeente Amsterdam waar hij als gemeentesecretaris (tot 2007) en kennisambassadeur werkzaam was (2007-2009). Vanaf 2009 werkte hij als bestuursvoorzitter van Jeugdbescherming Regio Amsterdam.

Erik Gerritsen studeerde Politieke en Bestuurswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, volgde een Master of Informationmanagement aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2011 op het proefschrift “De slimme gemeente nader beschouwd: hoe de lokale overheid kan bijdragen aan het oplossen van ongetemde problemen”.

De benoeming van Erik Gerritsen is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.