Aldrik Gierveld directeur Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid bij EZ

Aldrik Gierveld wordt met ingang van 1 juli 2015 benoemd tot directeur Europees Landbouw- en Visserijbeleid en Voedselzekerheid (ELVV), tevens plaatsvervangend directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Economische Zaken.

Aldrik Gierveld

Hij volgt Roald Lapperre op die per 1 maart 2015 is benoemd tot directeur Algemeen Waterbeleid en Veiligheid, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Ruimte en Water bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Mr. drs. A.H. (Aldrik) Gierveld is sinds 1990 werkzaam in verschillende functies binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij werkte op het ministerie in Den Haag, de ambassades in Boedapest en Rome en op de Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie in Brussel. Hij was ook gedetacheerd bij het secretariaat-generaal van de Europese Commissie.

Momenteel is Aldrik de Nederlandse ambassadeur in Jemen. Sinds de sluiting van de ambassade in Sana’a in februari leidt hij het ambassadeteam in Den Haag en onderhoudt hij in Riyaad de relaties met de Jemenitische regering.

Aldrik Gierveld studeerde politicologie en rechten aan de Universiteit van Amsterdam.

De benoeming is onderdeel van de structurele uitwisseling tussen de Algemene Bestuursdienst en het ministerie van Buitenlandse Zaken.