Benoeming directeuren ambtelijke organisatie Tweede Kamer

De ambtelijke organisatie van de Tweede Kamer krijgt twee nieuwe directeuren. Harke Heida is benoemd tot directeur Constitutioneel Proces en Jan Willem Duijzer tot directeur Bedrijfsvoering en Informatisering. Het Presidium heeft ingestemd met hun benoeming. De twee nieuwe directeuren beginnen op 1 februari 2016. 

Harke Heida
Harke Heida

Mr. H.P. (Harke) Heida is momenteel directeur Migratiebeleid, tevens plaatsvervangend directeur-generaal Vreemdelingenzaken bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Eerder was hij onder andere directeur Constitutionele Zaken en Wetgeving bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en directeur Wetgeving en Juridische zaken bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Mr. drs. J.W. (Jan Willem) Duijzer is momenteel chief information officer (CIO, ‘directeur ICT’) bij de gemeente Den Haag. Daarvoor was hij onder andere CIO bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en directeur Bedrijfsvoering van de Voedsel- en Warenautoriteit.

Beide directeursfuncties zijn nieuw en passen binnen de nieuwe topstructuur die op 1 januari ingaat. ABDTOPConsult heeft de nieuwe topstructuur ongeveer een jaar geleden voorgesteld in het rapport 'Meer verzakelijking en verdere professionalisering'.