Joke Brandt volgt Renée Jones-Bos op als SG BZ

De ministerraad heeft vandaag op voorstel van minister Koenders ingestemd met de benoeming van Joke Brandt tot secretaris-generaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Renee Jones en Joke Brandt

Drs. J.M.G. (Joke) Brandt is nu Deputy Executive Director bij UNICEF in New York. Voor haar vertrek naar New York in 2012 was zij directeur-generaal Internationale Samenwerking op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De huidige secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken, Renée Jones-Bos, wordt ambassadeur in Moskou. Zij heeft de functie van secretaris-generaal bekleed sinds 23 december 2011. Drs. R.V.M. (Renée) Jones-Bos was eerder ambassadeur Mensenrechten, directeur-generaal voor Regiobeleid en Consulaire Zaken en ambassadeur in Washington.

De ministerraad heeft vandaag op voorstel van minister Koenders ingestemd met 22 ambassadeursbenoemingen. De benoemingen gaan in vanaf de zomer (na het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie) en zijn pas definitief nadat de betreffende gastlanden hun goedkeuring hebben verleend.