Functieruil Carol Verheij en Iep Visser bij VenJ

Bij het ministerie van Veiligheid en Justitie ruilt Carol Verheij van functie met Iep Visser. De ruil vindt plaats met ingang van 15 maart 2016. Carol Verheij wordt secretaris-directeur bij de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Iep Visser wordt algemeen directeur Justis.

Visser en Verheij

Mr. C.A.J.F. (Carol) Verheij vervult de functie van algemeen directeur Justis sinds 2009 en daaraan voorafgaand op interim basis. Daarvoor was ze bij het ministerie van Economische Zaken achtereenvolgens hoofd van de afdeling Internationale Telecom Zaken, lid management team van de directie Telecommarkt en in dienst bij ABD Interim. Eerder vervulde ze diverse functies bij de ministeries van Financiƫn, BZK en EZ.

Carol Verheij studeerde Nederlands recht aan de universiteit van Maastricht, deed daarna 3 postdoctorale opleidingen, waaronder Internationaal recht en Bedrijfskunde. Ze nam ook deel aan het ABD Kandidatenprogramma.

Mr. M. (Iep) Visser vervult sinds 2005 de functie van algemeen secretaris van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daarvoor was zij onder meer werkzaam als adjunct-directeur bij AbvaKabo FNV en als directeur stafdienst bij het arrondissement Alkmaar.

Iep Visser studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht.