Marjolijn Sonnema directeur-generaal Agro en Natuur bij EZ

Marjolijn Sonnema wordt directeur-generaal Agro en Natuur bij het ministerie van Economische Zaken. De ministerraad heeft besloten haar voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. De benoeming gaat in per 1 september 2016.

Marjolijn Sonnema

Drs. M. (Marjolijn) Sonnema is sinds september 2014 directeur Wegen en Verkeersveiligheid tevens plv. directeur-generaal Bereikbaarheid bij het ministerie Infrastructuur en Milieu. Eerder was zij onder andere directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, directeur Telecommarkt bij het ministerie van Economische Zaken, en heeft ze lange tijd gewerkt bij het toenmalige ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Marjolijn Sonnema studeerde Ruimtelijke Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit Utrecht.

De benoeming van mevrouw Sonnema is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.