Jan Hendrik Dronkers loco secretaris-generaal bij IenM

Jan Hendrik Dronkers wordt loco secretaris-generaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). De ministerraad heeft besloten hem voor te dragen op voorstel van minister Blok voor Wonen en Rijksdienst. Zijn benoeming gaat in op 1 april 2017 en loopt vooralsnog tot 1 april 2020.

Jan Hendrik Dronkers

De taak van de loco secretaris-generaal zal in eerste instantie gericht zijn op de herpositionering van ProRail vanuit de eigenaarsrol tot een ZBO. Daarnaast zal hij zich richten op de verdere vormgeving van de eigenaarsrol van de overige ZBO’s van IenM. Tevens zal hij als plaatsvervanger van de secretaris-generaal optreden.

Mr. ing. J.H. (Jan Hendrik) Dronkers is sinds 2010 directeur-generaal Rijkswaterstaat. Hij kwam in 1981 in dienst bij Rijkswaterstaat als medewerker planuitwerking. Sindsdien vervulde Dronkers functies op het terrein van planuitwerking, verkeer- en vervoer, bestuurlijk-juridische zaken en grote projecten. Van 2002 tot 2006 was hij hoofdingenieur-directeur van de directie Noord-Holland. Daarna werd Dronkers plaatsvervangend directeur-generaal Mobiliteit bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Jan Hendrik Dronkers rondde de hts-opleidingen civiele techniek en economische bedrijfstechniek af en studeerde daarna Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.