Gerrit den Uyl directeur Politiedienstencentrum

Korpschef Erik Akerboom heeft Gerrit den Uyl benoemd tot directeur van het Politiedienstencentrum (PDC). In PDC is de landelijke bedrijfsvoering van de politie georganiseerd. Er werken ruim zesduizend medewerkers. Den Uyl neemt de functie van directeur al sinds 1 november 2015 waar. Hij start op 1 januari 2017 officieel in zijn nieuwe functie.

Gerrit den Uyl

G. TH. (Gerrit) den Uyl MPA begon zijn loopbaan in 1984 als inspecteur bij de gemeentepolitie Utrecht. In 1991 werd hij korpschef van de gemeentepolitie Nieuwegein. Vanaf 1995 werkte hij een aantal jaren buiten de politie; veelal in functies met een bedrijfsvoeringportefeuille. Zo was hij diensthoofd Facilitaire Zaken bij de gemeente Tilburg, general manager bij Jaarbeurs Utrecht en loco-provinciesecretaris/directeur bij de provincie Utrecht.

In 2007 keerde hij terug bij de politie voor een baan als plaatsvervangend en waarnemend korpschef van de toenmalige regio Zuid-Holland-Zuid. In 2012 verbond hij zich als programmamanager aan de opdracht om het Politiedienstencentrum op te zetten. Als directeur kan hij die opdracht nu verder vormgeven.