Marije Beens directeur/pDG Curatieve Zorg bij VWS

Marije Beens is benoemd als directeur en plaatsvervangend DG Curatieve Zorg (CZ) bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De benoeming gaat in op 1 april 2017. Marije Beens volgt hiermee Veronique Esman op, die begin januari is gestart als directeur GGZ.

Marije Beens

Drs. M.C. (Marije) Beens is sinds 2014 directeur Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie, tevens plv. directeur-generaal Volksgezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Eerder was zij plaatsvervangend en waarnemend directeur bij het programmaministerie voor Jeugd en Gezin.

Van 2005 tot 2009 was ze afdelingshoofd en senior beleidsmedewerker bij de directie Emancipatie (onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en later van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Marije Beens studeerde Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft van 2012 tot 2014 deelgenomen aan het ABD Kandidatenprogramma.