Webinar externe en interne veiligheid

Hester Somsen, directeur Veiligheidsbeleid van het ministerie van Buitenlandse Zaken en tot voor kort ambassadeur in Libanon, verzorgt op 24 februari van 12.00 tot 13.00 uur een webinar over de instabiliteit in het Midden-Oosten en in het Zuiden, en de gevolgen die dat heeft voor Nederland en Europa.

Schermafbeelding webinar Trump

Interne en externe veiligheid zijn twee kanten van dezelfde medaille. Dit wordt keer op keer pijnlijk duidelijk: aanslagen in Europa, radicalisering, migratiestromen richting Europa met grote maatschappelijke impact. Dit alles vindt zijn oorsprong in instabiele regio’s rondom Europa. Dit webinar neemt u mee in de ontwikkelingen, afwegingen en dilemma’s die hiermee gepaard gaan en stelt u de vraag: moeten het muren of bruggen worden?
Bureau ABD en de Academie voor Internationale Betrekkingen bieden voor TMG, ABD en subABD-managers webinars aan over buitenlandse actualiteit en de impact daarvan op Nederland. Deze webinars zijn een kans voor de doelgroep van Bureau ABD om op een laagdrempelige en interactieve manier in contact te komen met sprekers die meestal minder snel zijn te bereiken.

Het webinar is online te volgen, waar u wilt. U kunt zich aanmelden via abdbijeenkomsten@minbzk.nl.

Serie webinars over buitenlandse actualiteit

Op 27 januari was het eerste webinar 'How to eat the Brexit cake?' te volgen. 10 februari volgde een webinar over ‘Trump’s Rise to Power’.
Het laatste webinar, op 10 maart, gaat over disruptive politics & leiderschap.