ABD-Symposium 2017: Leren van Elkaar

Dinsdag 7 maart organiseerde Bureau ABD het eerste ABD-Symposium. Ongeveer 150 ABD’ers, TMG’ers en deelnemers aan het ABD Kandidatenprogramma kwamen naar De Rode Olifant in Den Haag voor deze kennis- en netwerkbijeenkomst met als thema 'Leren van Elkaar'.

ABD-Symposium 2017: Leren van elkaar met P. Shergold en panel

Minister Plasterk opende de dag met een prikkelende videocolumn. Daarna vertelde voormalig secretaris-generaal van Algemene Zaken in Australië, Peter Shergold, hoe sommige grote overheidsprojecten in Australië konden mislukken, en hoe ze daarvan hebben geleerd.

In een paneldiscussie gingen secretaris-generaal van Economische Zaken Maarten Camps, Jonge Ambtenaar van het Jaar 2016 Souhail Chaghouani en COA Bestuurslid Janet Helder met elkaar en met de zaal in discussie over de vraag hoe dat er in Nederland aan toe gaat. Tot slot namen de bezoekers deel aan diverse workshops, grotendeels gegeven door collega ABD’ers, zoals de migratiecrisis, succesvolle transities of Big Data.

ABD-Symposium 2017: workshop

Op de symposium-pagina van onze site vind je meer informatie over het symposium. Op 17 maart verschijnt het nieuwe ABD Blad, met daarin een interview met Peter Shergold.