Niels Obbink kwartiermaker/beoogd hoofddirecteur FEZ bij Financiën

Niels Obbink is met ingang van 22 mei 2017 benoemd tot kwartiermaker/beoogd hoofddirecteur Financieel Economische Zaken (HDFEZ) bij het ministerie van Financiën.

Niels Obbink

Drs. N.S.T. (Niels) Obbink is sinds 2013 directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van Economische Zaken. Van 2010 tot eind 2012 vervulde hij de functie van directeur van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Eerder was hij onder andere hoofd van de afdeling Financiën, Bedrijfsvoering en Control tevens plaatsvervangend directeur Instrumentatie Rechtspleging en Rechtshandhaving bij het ministerie van Justitie en hoofd van de afdeling Besturing, Begroting en Financieel-Economische Zaken bij de Raad voor de Rechtspraak.

Niels Obbink begon zijn loopbaan bij de Koninklijke marine. Hij volgde de opleiding tot beroepsofficier aan het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM) in Den Helder. Als onderdeel van deze opleiding behaalde hij aansluitend een doctoraal Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.