Barbera Wolfensberger directeur-generaal Cultuur en Media bij OCW

Barbera Wolfensberger wordt directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 juli.

Barbera Wolfensberger

B. (Barbera) Wolfensberger was sinds oktober 2015 Chief Marketing Officer bij de Telegraaf Mediagroep. Daarnaast vervult zij sinds januari 2014 de functie van voorzitter van Topsector Creatieve Industrie bij het ministerie van Economische Zaken. Eerder was Barbera Wolfensberger Chief Executive Officer bij FHV BBDO, een Amerikaanse, wereldwijd opererende onderneming in de creatieve industrie. In 2006 begon zij haar carrière als Head of Corporate Identity & Communications van de HEMA.
 
Barbera Wolfensberger studeerde Communicatie aan de Hogeschool van Utrecht.
 
De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.