Joke de Vries waarnemend hoofdinspecteur Inspectie Jeugdzorg

Per 1 juli a.s. is Joke de Vries waarnemend hoofdinspecteur bij de Inspectie Jeugdzorg (IJZ). Zij volgt Gemma Tielen op, die op 1 juli met pensioen gaat.

alttext not present

Drs. J.F. (Joke) de Vries is momenteel hoofdinspecteur Maatschappelijke Zorg bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De Inspectie Jeugdzorg en Inspectie voor de Gezondheidszorg fuseren binnen afzienbare tijd tot Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Tot de fusie is De Vries hoofdinspecteur IJZ en hoofdinspecteur Maatschappelijke Zorg bij de IGZ. Ze is beoogd hoofdinspecteur Jeugd in de gefuseerde organisatie.

Joke de Vries heeft veel ervaring op gebied van jeugdzorg; van 2002-2010 was ze ook hoofdinspecteur bij de Inspectie Jeugdzorg. Daarvoor was ze onder andere plaatsvervangend directeur Gehandicaptenzorg bij het ministerie van VWS, had leidinggevende functies in zorggerelateerde sectoren bij de diverse gemeenten.

Joke de Vries studeerde Rechten, hoofdrichting Criminologie, aan de Vrije Universiteit Amsterdam.