Anke Heun directeur Communicatie bij de Belastingdienst

Anke Heun wordt met ingang van 7 augustus 2017 directeur Communicatie bij de Belastingdienst bij het ministerie van Financiën.

Anke Heun

A. (Anke) Heun startte haar loopbaan in het communicatievak in 1989 bij KPN Telecom, waar zij diverse functies heeft vervuld op het gebied van sponsoring, marketingcommunicatie, interne communicatie en evenementen. Vanaf 2001 was zij als adjunct-directeur bij Siemens Nederland verantwoordelijk voor In- en Externe Communicatie. In 2009 trad zij in dienst van UWV waar zij als hoofd Concerncommunicatie verantwoordelijk was voor het hele communicatiewerkveld van public affairs, woordvoering, social media tot interne communicatie en campagnes.

Anke Heun volgde diverse opleidingen waaronder de verkorte doctoraalopleiding Algemene Sociale Wetenschappen, afstudeerrichting Massacommunicatie en Public Relations. In 2016 nam zij deel aan de Comenius leiderschapsleergang.