TMG-dag 2017 in het teken van vernieuwing

Bureau ABD organiseerde donderdag 7 september voor de tweede keer de jaarlijkse bijeenkomst voor de topmanagementgroep (TMG) die bestaat uit secretarissen-generaal, directeuren-generaal, inspecteurs-generaal en enkele daarmee gelijkgestelde functies aan de top van de Rijksdienst.

Bijeenkomst topmanagementgroep

Ruim 60 TMG-leden kwamen bij elkaar in de Glazen Zaal in Den Haag om met elkaar te spreken over de uitdagingen die ze in hun dagelijks werk tegenkomen. Het thema was dit jaar 'Nieuw': een nieuw kabinet, een nieuw regeerakkoord en nieuw beleid.

Marjan van Loon

'Een nieuwe politieke top betekent opnieuw investeren', aldus Bram de Klerck, directeur-generaal voor de Algemene Bestuursdienst in zijn openingswoord, 'investeren in samenwerken, en in wederzijds vertrouwen.' Dat werd benadrukt door de hoofdspreker, Marjan van Loon, president-directeur van Shell Nederland. Zij sprak over de transitie die Shell maakt naar duurzaam, de dilemma’s waar zij mee worden geconfronteerd, en het 'partnerschap' van Shell met Nederland.

Workshop tijdens bijeenkomst topmanagementgroep

Vervolgens gingen de TMG’ers uiteen voor workshops onder leiding van een collega-TMG’er en een gast uit het bedrijfsleven, de wetenschap of van een andere overheid. De workshops lagen in het verlengde van het thema, en waren bedoeld om na te denken over hoe de Rijksoverheid nog beter haar taken kan uitvoeren.

Ester Naomi Perquin

De dag werd afgesloten door Ester Naomi Perquin, de Dichter des Vaderlands, die een gedicht voordroeg dat ze speciaal heeft geschreven voor de TMG-dag.