Harry Paul consultant bij ABDTOPConsult

Harry Paul wordt consultant bij ABDTOPConsult bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 15 oktober 2017.

Harry Paul
Harry Paul

Dr. ir. H. (Harry) Paul MPA is sinds januari 2017 project-plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Financiƫn. Hier was hij als project-plaatsvervangend SG verantwoordelijk voor het in lijn brengen van de aansturing van de Belastingdienst door het ministerie van Financiƫn. De projectfase hiervan wordt binnenkort afgerond.

Van 2013 tot 2016 vervulde hij de functie van inspecteur-generaal van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij het ministerie van Economische Zaken. Tussen 2011 en 2013 was hij ook werkzaam als consultant bij ABDTOPConsult. Eerder was hij onder meer inspecteur-generaal bij het voormalige ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu.

Harry Paul studeerde Plantenziektenkunde aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

De benoeming is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.