Loes de Maat plaatsvervangend inspecteur-generaal NVWA

Loes de Maat is met ingang van 1 december 2017 benoemd tot plaatsvervangend inspecteur-generaal (IG) van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Ze gaat deze rol vervullen naast haar functie als directeur Handhaven van de NVWA.

Loes de Maat

Loes de Maat volgt hierbij Freek van Zoeren op die op 30 november zijn laatste werkdag heeft bij de NVWA als plaatsvervangend inspecteur-generaal (IG). Van Zoeren verlaat de NVWA na 46 dienstjaren. Hij wordt in april 65 jaar en gaat verder als zelfstandig adviseur.

Drs. L. (Loes) de Maat werkt sinds 1 april bij de NVWA. Eerst als kwartiermaker en vanaf 1 juli als directeur van de directie Handhaven. Voor deze functie was ze werkzaam bij de Nederlandse Zorgautoriteit als directeur Toezicht. Daarvoor werkte ze bij de provincie Utrecht en bij het ministerie van Economische Zaken.

Loes de Maat studeerde Algemene Economie aan de Katholieke Universiteit Brabant en volgde een postdoctorale Beroepsopleiding Financieel Economisch Beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.